Catella Arena

Catella Arena kommer att bli en av de ledande tennisanlägningarna i världen, där motionärer kommer att kunna träna bredvid framtidens och dagens tennisstjärnor.

        

”Sedan vi öppnade Good to Great Tennis Academy i början av 2011 har vi jobbat stenhårt för att få tillbaka svensk tennis i världstoppen. Med Catella Arena får vi en anläggning som ger de bästa förutsättningarna för att kunna förverkliga denna vision med såväl tennisträning, fys och idrottsskadebehandlingar samt viktiga funktioner som kost och skolgång”, säger Nicklas Kulti, en av grundarna av Good to Great.

Catella Arena beräknas öppna i februari 2018 och kommer att vara en öppen anläggning med sju tennisbanor inomhus och sju utomhus, tre padelbanor inomhus och tre utomhus, ett toppmodernt gym med idrottsskadebehandlingsrum, restaurang, skolverksamhet och 18 övernattningsrum.

”Det känns oerhört roligt att vi i Danderyds kommun kommer att få en öppen anläggning i världsklass där våra kommuninvånare får möjlighet att spela tennis och träna bredvid nästa generation och nuvarande generations bästa tennisspelare”, säger Olle Reichenberg, Kommunstyrelsens ordförande, Danderyds kommun.

”Good to Great gör en viktig insats för unga tennistalanger och för att profilera svensk tennis internationellt. Catella är stolt sponsor av tennis i mer än 15 år och sedan 2015 huvudsponsor till Good to Great. Med Catella Arena tar vi nästa steg i vår långsiktiga satsning på svensk tennis. Förutom att vi kan göra det möjligt för unga talanger att nå sin fulla potential så skapar tennissatsningen nya affärsmöjligheter för oss och stärker Catellas varumärke”, säger Knut Pedersen, vd och koncernchef på Catella.

”Vi välkomnar Good to Great Tennis Academy till Danderyd där det finns ett stort tennisintresse hos både juniorer och seniorer, såväl tävlingsspelare som motionärer. Det känns spännande att Danderyds kommun kommer att få en plats på tennisens världskarta där vi kan kombinera tennis på alla nivåer, både elit och motionärer. Genom samverkan mellan alla intressenter kan vi tillgodose fler tennisspelare”, säger Sten Alfredsson, ordförande i Danderyds TK, Micaela Hjelm, klubbchef i Djursholms TK och Anders Lindgren, klubbchef Enebybergs IF Tennis.

 

Fakta Catella Arena

  • Beräknas öppna: februari 2018
  • Anläggning: ca 12 000 kvm
  • Adress: Rinkebyvägen 20
  • 7 tennisbanor inomhus och 7 utomhus
  • 3 padelbanor inomhus och 3 utomhus
  • Ett toppmodernt gym med idrottsskadebehandlingsrum
  • Restaurang
  • Tennisshop
  • Skolverksamhet
  • 18 övernattningsrum

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nicklas Kulti, Partner Good to Great Tennis Academy
0708-71 04 22
nicklas@goodtogreatworld.com

Camilla Sjögren, Head of Group Events Catella
08-463 33 64, 070-147 14 03
camilla.sjogren@catella.se