Filip Malbasic börjar på The University of Arizona och har skrivit på för The Wildcats

Vi vill gratulera Team Catella-spelaren Filip Malbasic som har blivit antagen till The University of Arizona och ska spela för deras lag The Wildcats med start 2017.

Arizonas head coach Clancy Shields säger, ”Vi är väldigt glada över att Filip ska vara med i vårt program. Filip och jag fick en bra kontakt när vi träffades i Sverige. Han är ett enastående barn med stor karaktär, en fantastisk arbetsetik och han har en bra tennis resume som backar upp. Ju mer jag fick veta om Filip och hans familj och de uppoffringar som han gjort för att bli en elitspelare och en duktig student, desto mer övertygade var jag att han var rätt spelare för vårt program. Jag ser fram emot att arbeta med Filip och hans utveckling samt göra honom till den bästa möjliga tennisspelaren han kan bli. Filip ansluter sig till ungdomsrörelsen som innehåller fyra nya ansikten i år och jag tror att hans bidrag till laget på och utanför banan kommer att märkas på ett positivt sätt.”

”Jag väljer Arizona på grund av den kontakten jag fick när jag träffade Clancy i Stockholm” säger Malbasic. ”Jag kunde se hans vision med mig i laget och hans vision om det övergripande tennisprogrammet. Arizona har två mycket unga och passionerade tennistränare som kommer gör mig till en bättre tennisspelare, men huvudorsaken till att jag valde Arizona var att de trodde på mig. Arizona är också en bra akademisk skola vilket gjorde mitt val ännu enklare. ”

Filip Malbasic har varit en spelare på akademin från akademins start och vi vill önska Filip all lycka till både med hans studier och tennis.